Specialistische zorg

Als Care for Women specialist ben ik geschoold tot hormoonspecialiste.

Ik weet alles over hormonale problemen zoals overgangsklachten of menstruatieproblemen en ik ben niet alleen bekend met de behandelmogelijkheden vanuit de reguliere geneeskunde, maar ook die vanuit complementaire- en alternatieve geneeskunde. Bovendien ben ik zelf ook vrouw en begrijp ik als geen ander wat hormonale problemen voor jou als vrouw betekenen.

Ik werk vanuit mijn eigen praktijk aan huis, en ben aangesloten bij het Care for Women opleidingscentrum; hét kenniscentrum op het gebied van vrouwengezondheid. Om de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog te houden, volg ik regelmatig verplichte nascholingen, ben ik aanwezig op verschillende bijeenkomsten over vrouwengezondheid en word ik vanuit het opleidingscentrum op de hoogte gehouden over alle relevante nieuwe ontwikkelingen.

Type consulten

Bij de Care for Women specialiste kun je voor verschillende consulten terecht.

Overgangsconsult
Tijdens dit consult van 60 minuten wordt bekeken wat er aan overgangsklachten – zoals bijvoorbeeld opvliegers, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten en slapeloosheid – te doen is. Je gaat samen met de specialiste bekijken wat de mogelijkheden zijn vanuit de reguliere- en alternatieve geneeskunde. Vaak is er aan dit soort klachten namelijk heel goed iets te doen!
Menstruatie en/of PMS consult
Buikkramp, migraine, snel geïrriteerd, stemmingswisselingen, vermoeidheid, gespannen borsten en lage rugpijn. Het zijn slechts een aantal van de klachten die onder PMS (Premenstrueel syndroom) kunnen vallen. Inmiddels zijn er zo’n 150 klachten bekend, die door de hormonale verandering rondom je eisprong en menstruatie veroorzaakt kunnen worden. En dat maakt het niet gemakkelijk. Het menstruatie- of PMS consult is dan ook een echte puzzel, die je samen met de Care for Women specialiste gaat oplossen.
Vermoeidheidsonderzoek
Vermoeidheid, lusteloosheid en een voortdurend gebrek aan energie, het zijn klachten die wij dagelijks tegenkomen bij vrouwen in onze praktijk. We merken dat veel van deze klachten met goed doorvragen in combinatie met een bloedonderzoek gediagnosticeerd kunnen worden. Vandaar dat vrouwen met dit soort klachten bij ons terecht kunnen voor een vermoeidheidsonderzoek.
Zwanger worden consult
Als je besloten hebt zwanger te willen worden, wil je dit het liefst zo snel mogelijk. De meeste vrouwen zijn inmiddels de 30 gepasseerd als ze aan een gezin beginnen. En dat is prima, maar in de praktijk blijkt dat niet voor iedereen zwanger worden zo vanzelfsprekend is. Leeftijd, maar ook leefstijl en de achtergrond van je familie blijken een grote rol te spelen bij de kans op een natuurlijke zwangerschap. Zo’n 15% van de stellen lukt het niet om binnen een jaar zwanger te worden. Dan is het, zeker als je al wat ouder bent, belangrijk om zo snel mogelijk advies in te winnen.
Anticonceptie consult
De bevruchting van een eicel in de baarmoeder wordt ook wel de conceptie genoemd. Logischerwijs noemen we het voorkomen hiervan anticonceptie. Om een zwangerschap te voorkomen zijn er verschillende anticonceptiemiddelen op de markt. Maar hoe maak je een keuze uit al die verschillende anticonceptiemethoden? Ook daarvoor kun je bij Care for Women terecht. De Care for Women specialiste legt de voor- en nadelen van de verschillende methodes uit en helpt je een weloverwogen keuze te maken tijdens het anticonceptie consult.

Care for Women Helmond (Deurne, Gemert, Bakel)